Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Världsstjärnan Demis Roussos död

Den grekiske sångaren Demis Roussos är död. Han avled på ett sjukhus i Aten på måndagen, 69 år gammal, uppger BBC.
Demis Roussos på en bild från ett uppträdande i Stockholm 1973.Bild: Bertil Ericson/TT
Roussos har sålt över 60 miljoner album världen över. Han slog igenom med bandet Aphrodite's Child i slutet av 60-talet innan han satsade på en solokarriär i början av 70-talet.
Den väldige grekiske artisten som ofta uppträdde iförd kaftan var en av 1970-talets allra största artister i Centraleuropa och Frankrike och blev även ett stort namn i Sverige. Hans album "For ever and ever" från 1974 såldes i över 100 000 exemplar här och titellåten blev en stor hit.
Andra stora listframgångar för Demis Roussos var "Race to the end", "Happy to be on an island in the sun" och "Lost in love".
I juni 1985 hamnade Demis Roussos på nyhetsplats av en anledning som inte hade att göra med hans karriär. Sångaren var en av passagerarna på det plan, TWA Flight 847, som kapades av terrorister från Hizbollah och islamiska Jihad, slags efter avfärd från Aten.
Det var ett kapardrama som pågick i tre dagar och följdes av en hel värld. En amerikansk passagerare mördades av kaparna.
Gå till toppen