Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Eslöv vann ödesmatchen mot Tyresö

Damhandboll elitserien.
Team Eslöv-Tyresö 24-17 (17-10).

Eslövs handbollsdamer har varit nere för räkning den här våren efter alla förluster. Men Eslöv reste sig på räkningen nio och vann ödesmatchen mot jumbon Tyresö med klara 24-17. Därmed har Eslöv fått andrum till enda nedflyttningsplatsen. Eller som tränaren Tomas Westerlund konstaterade efter slutsignalen.
– En sten föll från hjärtat idag. En liten sten åtminstone. Det här var ju matchen vi inte fick förlora.
Eslöv fick revansch för den snöpliga förlusten i höstas på bortaplan mot Tyresö. Eslöv har tack vare vinsten fått kontakt med konkurrenterna som slåss om den sista slutspelsplatsen.
– Vi visade vinnarmentalitet idag. Vi har haft en bra träningsvecka och det återspeglade sig ute på planen idag.
I Eslöv var det många som steg fram och glänste. Julia Bardis var duktig som vanligt i rollen som spelmotor. Tina Torabi hade en bra inledning på skyttet och målvakten Nathalie Wingemo briljerade med många räddningar men hade också en svaghet på Tyresös kantskott. Men allra hetast i Eslöv var Rebecca Isaksson. Isaksson hittade rätt med sju fullträffar och fick också priset som hemmalagets bäste spelare.
– Sju mål är rekord för mig i elitseriesammahang. Jag hade det där flytet idag som man alltid drömmer om.
Rebeccka Isaksson startade som kantskytt i första halvlek och hittade redan där rätt med fyra mål från gluggen.
– I andra halvlek fick jag chansen som distansskytt. Spelar ingen roll var jag spelar. Jag trivs bra med båda rollerna. Hela laget var på hugget idag. Vi hade vinnarskalle redan från avkast.
Gå till toppen