Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Dansband i otakt om namn

Dansbandet blev osams om bandnamnet och tvisten slutade hos Patentverket.

När dansbandet bildades sommaren 2011 var det bra vibrationer inom kvartetten.
Vem som kom på bandnamnet Voize råder det delade meningar om, men för att inget annat band skulle kunna stoppa dem så registrerades bandnamnet hos Patent och registreringsverket (PRV) av den bandmedlem som är hemmahörande i Vellinge kommun.
Men det blev inga sista ljuva år för bandets originalsättning. Hösten 2013 hade två av medlemmarna lyssnat till sina hjärtan och lämnat Voize.
Det är oklart om det gräts några tårar men de kvarvarande medlemmarna, den sjungande Vellingebon och klaviaturspelaren som ritat bandets logga, gjorde klart för dem som lämnat att det här absolut inte var sista dansen för bandet. I det läget sades det varken nej eller kanske, kanske till att de två fortsatte att spela under namnet Voize.
De två som lämnat började om igen under annat namn och gillade inte då att namnet Voize användes fortfarande. Det var inte världens lyckligaste par. De båda utbrytarna hävdade att alla fyra medlemmarna ägde lika mycket av bandnamnet och att det var fel att Vellingebon i och med registreringen hos PRV ägde det till 100 procent.
Utbrytarna tyckte sannolikt att situationen var helt papaya coconut och gjorde en så kallad invändning hos PRV och hävdade att Vellingebon registrerat varumärket i ond tro.
Vellingebon å sin sida hävdade att han inte gjort ont och PRV kommer fram till samma sak.
När Vellingebon registrerade namnet hade han inte någon avsikt att hindra de klagande att använda namnet, han kan till och med ha haft en befogad anledning att tro att utbrytarna inte hade kvar några känslor för bandnamnet efter brytningen.
Och eftersom det inte finns någon överenskommelse om hur namnet skulle användas efter bandet gått i tusen bitar, avslår PRV invändningen.
Gå till toppen