Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Monopol firar med riktiga pengar

Har du drömt om att pengarna i ditt Monopol ska vara äkta? Besöker du Frankrike och köper ett nytt Monopol kan drömmen faktiskt slå in.

Likt chokladen i Kalle och Chokladfabriken gömmer vissa spel i den franska nyutgåvan av Monopol på en skatt. För att uppmärksamma att det klassiska brädspelet fyller 80 år har nämligen tillverkaren Hasbro fyllt 80 av de 30 000 spel som släpps i samband med firandet med just riktiga sedlar, rapporterar franska medier.
Cyniker skulle kunna hävda att tilltaget skapats för att lyfta brädspelets försäljning, men enligt företagets varumärkeschef Florence Gaillard handlar det om att bjuda på någonting helt unikt.
Enligt en undersökning som företaget lät göra inför årsdagen visade det sig att det som spelare önskade sig allra mest var just riktiga pengar. Och nu har företaget alltså gjort slag i saken.
I 69 spel gömmer sig 150 euro, i 10 spel 300 euro och i ett av spelen kommer en lycklig köpare hitta över 20 000 euro tillsammans med strykjärnet och hatten. Pengarna ska finnas i nyutgåvan av både det klassiska spelet och varianterna Junior, Elektronisk och Vintage.
Spelen ska alla väga lika mycket. Men ett tips till alla hugade Monopolshoppare är att förpackningarna innehållandes riktiga sedlar sägs vara något större, även om det är på marginalen.
Gå till toppen