Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

"Jag vill ha utmaningar hela tiden"

Några frågor till
... Hans Sellberg på Galleri Selle i Borgeby som finslipar tekniker med silversmide och svartek i sin verkstad.

Hans Sellberg med en gipsform som ska bli silversmide. Denna ska sen integreras i ett konstverk av svartek. Foto: peter sjöbergBild: peter sjöberg
Vad är grejen med Galleri Selle?
– Jag har nog lite udda grejer. Det är nog inte många som jobbar som jag. Just nu jobbar jag mycket med svartek som jag dykt och hämtat upp själv.
Hur gamla är vrakdelarna?
– De är över 100 år gamla. Jag har hittat dem i Lommabukten och i Blekinge. Men det är lösa bitar, man får inte lov att ta delar från gamla vrak.
Vad är aktuellt just nu?
– Jag gör organiska former och kvinnor i svartek. Hinner jag ska jag göra silverinlägg i dem. Och jag har gått kurser i silversmide för att jag vill lära mig lödning och hantera silvret. Jag vill ha utmaningar hela tiden.
Hur ofta har du utställningar?
– Här hemma är det hela tiden. Annars blir det en gång om året. I höst ställer jag ut på Sesam, konstföreningen på Lunds lasarett.
Tar du in andra konstnärer?
– Nej, det är mycket arbete med utställningar. Jag har några fasta som ställer ut här, bland annat Eva-Lena Carlzon som har Galleri Opus och Sverker Holmberg.
Du har gjort många stora konstverk. Är det aktuellt igen?
– Nej inte just nu. Det skulle vara om någon kyrka eller kommunen vill ha någon ny skulptur. Det har jag svårt att säga nej till.
Hur kan konstscenen förbättras i kommunen?
– Många klagar på hur det ser ut i rondellen där min skulptur "Eldklot" finns. Nu kommer där att bli förändringar och det har jag väntat på jättelänge.
Vad gör du om fem år?
– Förhoppningsvis fortsätter jag precis som idag. Jag har alltid gjort allt jag har velat och sökt spänningar. Jag har hoppat fallskärm, dykt och nu söker jag spänningar i nya material.
Galleri Selle
Grundades: 1990.
Var: N.Västkustvägen 40, Borgeby.
Vem: Drivs av Hans Sellberg.
Verksamhet: Konstnär som visar sin konst i eget galleri.
Öppet: Onsdag-torsdag klockan 15-18 hela året. Övrig tid går det att avtala.
Bakgrund: Hans Sellberg har varit yrkesdykare i åtta år och också haft en plåt- och smidesfirma tidigare.
Tidigare gallerier i serien: Ateljé 25 i Alnarp och Kajgatan 34 i Lomma.
Gå till toppen