Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skyttetalanger tävlar på hemmaplan

I helgen ordnar Kävlinge Sportskytteklubb tävling i luftgevär. "Vi har flera duktiga ungdomar som har chans att vinna", säger klubbens ordförande Fredrik Löfvander.

Axel Löfvander från Dösjebro har nått stora framgångar i Skyttiaden.Bild: Privat
Sparbanken Skåne Cup avgörs under lördag och söndag i Korsbackahallen. Runt 100 deltagare från hela Skåne gör upp i sittande och stående luftgevärsskytte.
Kävlinge Sportskytteklubb har nästan bara ungdomar som tävlar, 10-15 av dem kommer att vara med till helgen. Och några har stora chanser att placera sig bra.
Tioårige Axel Löfvander från Dösjebro och 13-årige Isak Hanhineva från Löddeköpinge har under säsongen kvalificerat sig för regionfinal i Skyttiaden. På lördag tävlar de i Morup, Halland.
– Båda har chans att gå vidare till riksfinalen, säger Fredrik Löfvander.
Både Axel Löfvander och Isak Hanhineva tävlar sedan i Korsbackahallen på söndag.
Hur bra publiksport är det?
– Det har blivit bättre. Vi skjuter på elektroniktavla och det går att följa direkt i kafeterian där vi visar på storbild med en projektor.
Klubben har träningar på tisdagkvällar för den som vill prova sporten. På sportlovet finns också en extra chans på tisdagen (13-16).
Sparbanken Skåne Cup
Vad: Kävlinge Sportskytteklubb ordnar tävling i luftgevärsskytte.
Var: Korsbackahallen.
När: Lördag och söndag. Start från 08.30.
Gå till toppen