Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

Skyttetalanger tävlar på hemmaplan

I helgen ordnar Kävlinge Sportskytteklubb tävling i luftgevär. "Vi har flera duktiga ungdomar som har chans att vinna", säger klubbens ordförande Fredrik Löfvander.

Axel Löfvander från Dösjebro har nått stora framgångar i Skyttiaden.Bild: Privat
Sparbanken Skåne Cup avgörs under lördag och söndag i Korsbackahallen. Runt 100 deltagare från hela Skåne gör upp i sittande och stående luftgevärsskytte.
Kävlinge Sportskytteklubb har nästan bara ungdomar som tävlar, 10-15 av dem kommer att vara med till helgen. Och några har stora chanser att placera sig bra.
Tioårige Axel Löfvander från Dösjebro och 13-årige Isak Hanhineva från Löddeköpinge har under säsongen kvalificerat sig för regionfinal i Skyttiaden. På lördag tävlar de i Morup, Halland.
– Båda har chans att gå vidare till riksfinalen, säger Fredrik Löfvander.
Både Axel Löfvander och Isak Hanhineva tävlar sedan i Korsbackahallen på söndag.
Hur bra publiksport är det?
– Det har blivit bättre. Vi skjuter på elektroniktavla och det går att följa direkt i kafeterian där vi visar på storbild med en projektor.
Klubben har träningar på tisdagkvällar för den som vill prova sporten. På sportlovet finns också en extra chans på tisdagen (13-16).
Sparbanken Skåne Cup
Vad: Kävlinge Sportskytteklubb ordnar tävling i luftgevärsskytte.
Var: Korsbackahallen.
När: Lördag och söndag. Start från 08.30.
Gå till toppen