Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man i 25-årsåldern mördad i lägenhet i Ystad

Ett stort antal poliser larmades i eftermiddag till centrala Ystad med anledning av att en död man i 25-årsåldern hittades i en lägenhet. Polisen utreder händelsen som mord.

Larmet kom vid 13-tiden, och vid 15 larmades polisens tekniker till platsen.
Polisen vill inte berätta mer om dödsorsaken, och om något mordvapen har hittats, men det står klart att mannen har dött av "yttre våld".
Vid 19.30, när den tekniska undersökningen var avklarad sedan en och en halv timme, kunde polisen konstatera att mannen hade blivit mördad.
– Vi tror inte att han kan ha tillfogat sig de här skadorna själv. Vi har upprättat en anmälan om mord och bedriver utredningen därefter, säger polisens informatör Nils Norling.
Om mannen bodde i lägenheten eller vem som annars bor där vill polisen inte heller kommentera.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan har grannar hört någon form av bråk i lägenheten tidigt på torsdagsmorgonen, men hur länge mannen har legat död vet polisen inte.
– Det är en fråga för den rättsmedicinska undersökningen. Men det rör sig inte om någon längre tid, säger Calle Persson, polisens informatör.
Det finns ingen misstänkt i fallet, men ett flertal människor – grannar och anhöriga, bland annat – har förhörts.
– Vi fortsätter arbeta hårt under kvällen och natten med att hålla förhör och följa upp en del tips, säger Nils Norling, som också påminner om att polisen vill ha in fler tips och vittnesmål.
– Vi är intresserade av alla typer av observationer som har gjorts i området under dagen.
Gå till toppen