Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

H65:s tränare: En procents chans att vi vänder

H65 Höör ser inte ut att kunna avancera mer i EHF-cupen den här våren. Förlust i första mötet mot danska Esbjerg med 25-33 sedan Höör tappat mark i matchens sista tio minuter. Nu väntar returen i Danmark nästa veckoslut men såhär värderar Höörs tränare Niklas Harris sitt lags chanser:
Jessica Ryde gjorde en bra första halvlek men var mindre nöjd med den andra.Bild: PETTER ARVIDSON
-Den chansen är i det närmaste obefintlig. Handlar det om en procent chans att vända till vår fördel är det högt räknat.
Niklas Harris var besviken över sina adepters avslutning.
-Vi är med i den här matchen länge och väl. Med mindre än tio minuter kvar är vi så nära som 23-26. Tyvärr tappade vi koncentrationen i slutminuterna och tillät Esbjerg att springa ifrån i målprotokollet. Det positiva var givetvis annars att vi bjöd danskorna en jämn kamp ända fram till dess.
H65:s moral var av det imponerande slaget. Inte mindre än åtta gånger hämtade man in ett tre- och fyramålsunderläge.
-Det slet givetvis på krafterna. Men alla skall veta att Esbjerg vimlar av landslagsspelare som är tunga att möta.
I Esbjerg är svenska landslagsstjärnan Johanna Ahlm en av dirigenterna. Sju mål blev Ahlms skörd.
-Jag är inte förvånad att det var en jämn fight så länge. Jag har sett H65 möta Sävehof. H65 är så här bra. Höörs unga målvakt Jessica Ryde var jätteduktig i första halvlek.
Jessica Ryde fick priset som bästa hemmaspelare.
-Jag är nöjd med första halvlek. I den andra var jag inte bra.
Jessica Ryde i all ära men frågan är om inte det priset skulle ha gått till skarpskytten Nina Djapanovic. Hennes effektiva bössa som gav tio mål höll Höör kvar i matchen. Annars hade H65 varit ifrånsprunget redan innan pausen.
Damhandboll, EHF-cupen, åttondelsfinal, första av två matcher
H65-Team Esbjerg 25-33 (12-14)
Gå till toppen