Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Så ger du rätt dricks

Dricks eller inte dricks? Det är frågan både hemma och borta. Hemma för att ett sällskap kan ha lite olika inställning till hur generös man ska vara. Borta för att man inte vet vad som gäller. Här kommer en guide. Vi frågade också hur några i krogbranschen i Malmö ser på dricks.

<strong>Sofie Skoog på La Bonne Vie:</strong> ”Är du nöjd med mat och service så bör du lägga minst tio procent. Om någon inte lämnar dricks så undrar jag ju som servitris om jag har gjort något fel. Men dricks är inte jätte­viktigt här, vi har bra betalt. Jag tycker inte att dricks ska betalas som någon sorts serviceavgift. Jag upplever att folk dricksar mer idag än tidigare, men det varierar mycket beroende på klientelet.”Bild: Lars Brundin
 

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen