Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Amin Nazari klar för Fredrikstad

MFF-mittfältaren Amin Nazari lånas ut till Fredrikstad som spelar i norska andradivisionen. Avtalet gäller hela året.

Amin Nazari.Bild: Lars Dareberg (Arkiv)
– Det är en möjlighet för mig att få speltid och även utvecklas, både på plan och utanför, bo ensam, säger han.

Den 21-årige mittfältaren har haft svårt att platsa i MFF och det blev inte lättare när klubben fyllde på med ett koppel nya mittfältare inför den här säsongen.
I fjor blev det tio allsvenska matcher, varav hälften från start. Året dessförinnan var Amin Nazari utlånad till Ängelholms FF i superettan.
–Det är bara att inse att karriären inte är spikrak och att spela matcher är det bästa sättet att komma vidare.

Amin Nazari följde inte med på träningslägret i Florida. I stället beger han sig till Norge och sin nya fotbollsframtid i dag.
– Jag har varit där uppe en gång tidigare och gillade vad jag såg. De har en fin anläggning och det är en stor klubb i Norge med hög målsättning. Som spelare är det viktigt med den motivationen.
Fredrikstad spelar 4–4–1–1 med en diamant på mittfältet.
– Jag är en tvåvägsspelare och kommer att ha den offensiva spetsen på diamanten som utgångsposition, berättar Amin Nazari.
Fredrikstad har nio ligatitlar och elva cupsegrar på meritlistan. Cupguldet 2006 var den senaste stora titeln. Sedan dess har laget åkt jojo mellan högsta och näst högsta ligan.
Seriesilvret 2008 följdes av degradering från Tippeligan året därpå. Fredrikstad var tillbaka i högsta ligan 2011, men lyckades inte hålla sig kvar. Laget slutade sexa förra året i andradivisionen. De två bästa lagen flyttas upp.
Gå till toppen