Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Ett gottebord som dignar av möjligheter

Många Malmöspelare i förskingringen.

Malmö Redhawks har en gyllene chans om klubben avancerar till SHL. Då dukas ett gottebord av möjligheter upp.
Inte minst på spelarmarknaden.
I förskingringen finns ett antal kvalitetsspelare med djup Malmöanknytning. Men hur många är det som Redhawks verkligen kan locka hem till Skåne? Först och främst måste klubben bygga bakifrån. Den klassiska metoden för framgång.
Målvakten Oscar Alsenfelt har varit Leksands livförsäkring i SHL, men sitter på ett kontrakt som varar till 2016. Detsamma gäller för Växjömålvakten Cristopher Nihlstorp. Ändå inte omöjligt att Redhawks försöker hitta en lösning med någon av dem. I bakfickan har man också Jokerits Henrik Karlsson.
Patrik Hersley hade förstås varit en drömvärvning. Målrekord (24) för backar förra säsongen i Leksand. Succén fortsätter i KHL med Sibir Novosibirsk.
Rätt säker på att Patrik Hersley spelar i Malmö Redhawks igen. Frågan är bara när. Tror att han tvekar in i det längsta för att ta steget över till Nordamerika. Den vägen har han redan prövat.
Däremot kan ett nytt och ännu mer lukrativt KHL-avtal locka. Kanske i en mer västlig klubb, en bit från Sibirien. Men visst har Malmö Redhawks åtminstone en liten chans att vara med i huggsexan.
Andreas Thuresson skulle också kunna vara ett intressant namn. En KHL-forward som säkert vill tillbaka till NHL. Tyringeprodukten hade dock varit ett tungt tillskott i ett SHL-lag med ambitioner.
NHL? Jo, det finns ett antal spelare med tydlig Malmökoppling, men det är mest drömmarnas värld.
Kontraktet för Detroits Gustav Nyquist går ut, men han har passerat tjugomålsstrecket igen och står inför ett magiskt lönelyft. En ännu större ”paycheck” kan Bostons Carl Söderberg få med tanke på att han blir ”free agent”. Frans Nielsen har ytterligare ett år kvar på sitt avtal med New York Islanders. André Burakovsky har precis börjat sin NHL-karriär med Washington.
Nej, alla ur den kvartetten kan Redhawks glömma. Det kan emellertid finnas en pytteliten möjlighet att knyta upp St Louis Magnus Päärjärvi Svensson, som är nedskickad till AHL och har ett utgående kontrakt.
Gå till toppen