Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Roos lämnar Roos & Tegnér

Michael Tegnér och Anders Roos.Bild: Jenny Leyman.
Duon bakom Malmöförlaget Roos & Tegnér går skilda vägar. Efter att ha drivit bokförlaget i åtta år tillsammans med Michael Tegnér kommer Anders Roos till sommaren att lämna förlaget. 
– Det är inget ovanligt. Efter åtta år så har vi kommit till en punkt där vi inte tycker lika om den strategi vi har framåt. Därför har vi bestämt oss för att dela på oss, berättar Michael Tegnér.
Förlaget lever kvar med samma namn och gjorde sitt bästa år förra året rent ekonomiskt.
Vad i strategin är ni oense om?
– Det handlar så mycket om vår affärsmodell så det kan jag inte berätta utan att avslöja företagshemligheter, säger Michael Tegnér.
Men kommer det att innebära en förändring i vilka böcker ni ger ut?
– Kanske kommer relationen mellan olika sorters böcker att ändras. Om vi har gjort 70 procent böcker i fyrfärgstryck och 30 procent annat, så kanske den relationen kommer att ändras, säger Michael Tegnér.
Anders Roos, rutinerad fotograf, är just nu i Australien och följer popduon Roxette på deras turné för att göra en bok under namnet ”The XXX Roxette World Tour Book”.
Gå till toppen