Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vakterna misstänkta för misshandel

Vakten som satt på en nioårig pojke och dunkade hans huvud i stengolvet är nu polisanmäld - tolv gånger. Nu har polisen inlett en förundersökning och överlämnat ärendet till en åklagare.

Misshandel är ett brott som ligger under allmänt åtal. Men efter det uppmärksammade ingripandet på Malmö central, där en storväxt ordningsvakt satt på en nioårig pojke och dunkade hans huvud i stengolvet, inkom bara en anmälan. Det var vakterna som anmälde nioåringen för våld mot tjänsteman. På grund av den misstänktes ringa ålder lades ärendet ner.
Efter att HD-Sydsvenskan publicerat en film som visar hur ingripandet gick till har tolv anmälningar har kommit in från upprörda privatpersoner. Det satte fart på polisen. En förundersökning inleddes och på tisdagseftermiddagen lämnades ärendet över till en åklagare. Malmös högste polischef, Stefan Sintéus, beskriver ärendet som prioriterat:
– Jag kan konstatera att all fakta inte fanns på bordet så vad enskilda sagt vill jag inte kommentera. Nu ska vi undersöka fakta. Ärendet är prioriterat, säger han.
Gå till toppen