Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nanofabrik planeras i Lund

En ny fabrik för att utveckla pilotprodukter inom nanoteknik kan komma att byggas i Lund. Om idén blir verklighet kan svenska företag gå direkt från utvecklingsfas till produktion utan att själva behöva investera i dyr utrustning eller lämna landet. Bakgrunden är att forskningen kring nanotrådar vid Lunds universitet har öppnat vägen för flera nya företag. Och med den nya fabriken hoppas man kunna behålla företagen i kommunen.
— Vi hoppas att det ska kunna tas beslut innan årets slut, och på inflyttning till 2018, säger Lars Samuelson, professor i nanoteknik vid Lunds universitet.
Parallellt med detta arbetar Lunds universitet med att bygga ut forskningslabbet Lund nano lab. Tillsammans med fabriken skapas möjligheten att inom samma geografiska område gå från forskning till färdig produkt.
Gå till toppen