Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Rosenberg behåller kaptensbindeln i MFF

Markus Rosenberg fortsätter som lagkapten i Malmö FF 2015.
– För oss är det ingen stor fråga. ”Mackan” är tillgänglig nu, ”Gische” har några veckor kvar minst och vi har match på söndag i cupen, säger sportchefen Daniel Andersson.

Det var för exakt ett år sedan här i Bradenton som Guillermo Molins fick beskedet att han var ny lagkapten, trots att många spekulerade då i att en hemvändande Markus Rosenberg skulle få bindeln.
– "Gische" gjorde ett alldeles utmärkt jobb som kapten under hela våren, säger Daniel Andersson med eftertryck.
Men så skadade Molins ett korsband i somras och Rosenberg fick ta över.
– Vi är här i nuet. ”Mackan” har gjort det bra som kapten och för oss är det bara naturligt att han fortsätter nu. Jag tycker det görs lite för stor grej av det hemma och det är absolut ingen konflikt kring detta, säger Daniel Andersson.
Beslutet är dock inte någon fortsatt tillfällig lösning tills Molins är tillbaka. Markus Rosenberg är lagkapten permanent nu under 2015.
När han klev av planen i segermatchen mot Tampa (4-0), lämnade han över bindeln till Erik Johansson, som var assisterande kapten under hösten.
Får Guillermo Molins den rollen när han kommer tillbaka?
– Jag förmodar att han är aktuell för då, men vi har faktiskt inte kommit så långt att vi pratat om det än. Vi är här och nu i våra tankar och "Gische" ska få fokusera på sin rehab och vara helt tillbaka först, säger Daniel Andersson och tillägger:
– Vi har väldigt många duktiga ledare i det här laget.
Gå till toppen