Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugi utklassade H65 i Skånederbyt

Lugi utklassade H65 Höör i Skånederbyt med 29–20 (15–8) och tog gruvlig revansch för förlusten i höstens elitseriemöte hemma i Lund.
– Vi börjar hitta lite av slutspelsformen, sa målvakten Emma Friberg.

Emma Friberg var en av förgrundsgestalterna i Björkvikshallen med flera fina parader, men framförallt var det en kollektiv kross med 29–20 (15–8) av ett lag som fick en kick av att skaka suveräna Sävehof i förra omgången.
– Vi var väldigt stolta över den insatsen och det tog vi med oss i den här matchen. Framförallt gjorde vi det vi sa att vi skulle göra, sa Emma Friberg.
Lugitränaren Dragan Brljevic visade sig tala för döva öron när han uppmanade sina spelare att behålla lugnet och undvika tekniska fel i höstens möte med H65 i Lund. Kontringsstarka H65 kunde springa ifrån till seger med 23–21 i Arenan.
Nu hade serietvåan från Höör inte en chans mot den metodiska seriefyran från Lund, som hämtade hem två poäng i bortamötet efter att ha följt sin matchplan till punkt och pricka.
– Det handlade mycket om att hålla koll på vilka som är deras bästa skyttar och att verkligen ta hemjobbet. De hade ju knappt några kontringar alls, sa Emma Friberg.
Lagen följdes åt fram till 5–5, sedan gjorde Lugi ett rejält ryck och fortsatte att spela inspirerat med bra fart och variation i anfallsspelet.
Jenny Carlson var lyckosam i sitt skytte. Satte tre av de fem sista målen i första halvlek och inledde efter paus med två raka fram till ledning 17–9.
En punktmarkering av henne gav H65 bättre koll i försvarsspelet, men anfallsspelet var fortsatt svajigt mot ett Lugi som utstrålade lugn och harmoni.
Framåt satte Lugi rejäl snurr och Clara Monti Danielsson var säkerheten själv från linjen (sex mål totalt).
Jenny Carlson slet sig till och med loss från sin punktmarkering och satte sitt sjunde mål fram till 26–16.
– Sådana mål är nästan de bästa att göra, sa hon och log. Men det kändes jättebra hela matchen.
Hon var nere för räkning efter att ha stupat i golvet och tvingades byta mitt i första halvlek.
– Jag har fortfarande lite problem med min axel som jag opererade för två år sedan. Det gör ont när det händer, men brukar gå över efter lite vila, sa hon.
Gå till toppen