Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Beteskravet upprätthåller de svenska mjölkböndernas konkurrenskraft."

Om beteskravet för kor tas bort försvinner också många konsumenters motiv för att köpa svensk mjölk, skriver sju forskare och organisationsföreträdare.

Betandet är ett av kons viktigaste naturliga beteenden, och den måste få beta under lång tid. Att Sverige som enda medlemsland i EU har ett beteskrav gör att många konsumenter dricker svensk mjölk med gott samvete, skriver artikelförfattarna.Bild: Paul_Madej
Den 12 februari gick riksdagsledamoten Magnus Oscarsson (KD) ut med ett pressmeddelande där han bland annat föreslår att Sverige ska avskaffa beteskravet för de kor som finns i kostallar med lösdrift. Han anser att beteskravet är otidsenligt, att det inte är ändamålsenligt och att det försämrar mjölkböndernas konkurrenskraft. Som igår framgick på nyhetsplats i denna tidning driver också en grupp svenska mjölkbönder frågan om lättnader i kravet på att korna ska gå ute och beta.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen