Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

11-åring chockade Lundquist

En blivande världsstjärna såg dagens ljus i Safirs internationella pingistävling i Örebro.
Japanen Tomokazu Harimoto, blott 11 år ung, lyckades ta sig till final i elitklassen.
— Jag kan inte riktitigt förstå att jag skulle kunna gå så långt, sade den överraskade japanen.

Detta måste vara den största sensation någonsin som utspelats i en svensk pingisarena. Inte ens Jan-Ove Waldner i unga år kan uppvisa något liknande.
I kvartsfinalen besegrade Harimoto nyblivne afrikanske mästaren Omar Assar, som spelar för Halmstad BTK i pingisligan och är rankad 43:a i världen. Omar hade inte en chans även om han fick med sig ett set.
I semi borde landslagets Jens Lundquist ha blivit förvarnad men ändå vann Harimoto första set på ett imponerande sätt med 11—6. I andra lyckades Jens rädda en setboll med både en nätrullare och kantboll. Samtidigt slog Jens knogen i sin egen bordskant och blodvite uppstod. Efter en lång paus kom spelet igång igen och Jens lyckades ta de resterande poängen. Harimoto kom tillbaka och fullständigt spelade ut Jens Lundquist med 11—2, 11—9 i de avslutandeseten.
TT: Jens, när förlorade du mot en 11-åring senast?
— Måste nog varit när jag själv var i den åldern i början av 90-talet, sade Jens Lundquist, som var mycket imponerad av japanen.
Tomokazu Harimoto tränas av sin papa Yu Harimoto. 1998 flyttade Yu och hans fru Zhang Lin från Kina till Japan och 2003 föddes sonen Tomokazu. Om ett halvår fyller han 12 och lägg hans namn på minnet.
— OS-guld är mitt mål, sade Harimoto.
Vann gjorde Xu Hui, Eslöv, för femte gången i rad.
Gå till toppen