Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Fjällgren tar jojken till Friends Arena

Till final gick också Isa Tengblads "Don't Stop".

Kan en jojk också bli en riktig schlager? Det ser lovande ut, men riktigt säkert vet vi inte förrän 14 mars. Då får Jon Henrik Fjällgren tampas med övriga finalister, när det ska beslutas vilken låt som Sverige ska skicka till Eurovision Song Contest. Och den gången får också en internationell jury säga sitt.
Nu är Jon Henrik Fjällgren redan internationellt stoff: en colombian som växte upp i en sameby och till vardags jobbar som renskötare. Han slog igenom förra året, då han vann TV3-serien "Talang Sverige 2014". Han är vad Carl Bildt kanske skulle kalla Härjedaling, svensk, europé ... och colombian.
Låten har han skrivit själv, tillsammans med Erik Holmberg, Tony Malm och Josef Malin. Den framfördes med en iögonfallande scenografi, med hängande änglar och en falsk vedstad.
Till final gick också "Don't Stop", som framfördes av en annan lyckosam talangjaktsdeltagare: Isa Tengblad.
För Malmös Ellen Benediktson, som slog igenom för ganska exakt ett år sedan då hon sjöng balladen "Songbird", gick det sämre. Hennes och Limhamnskollegan Anderz Wretov "Insomnia" väckte inte tillräckligt många soffliggare till att rösta utan slutade femma.
Till Andra chansen gick istället Andreas Weises "Bring Out the Fire" och Kristin Amparos "I See You". Den sista hade nämnts som en av förhandsfavoriterna.
 
Gå till toppen