Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Hon begraver våra gamla föreställningar om döden

Shirine Stjernfeldt vill förändra sättet vi ser på livets sista tillställning. Själv blev hon av med sin rädsla för döden när hon gick från musikalartist till begravningsentreprenör.

Shirin Stjernfeldt vill gärna sticka ut hakan i en bransch där traditioner väger tungt. "Jag har ordnat begravningar där de bjöd på tacobuffé. Det handlar om att hylla personen som levde, inte att man ska göra en ceremoni enligt någon bok" säger hon.Bild: Ingemar D Kristiansen
Shirine Stjernfeldt var femton år när hon sjöng på sin första begravning. Det var en klasskompis morfar som gått bort. Hon fortsatte att sjunga på begravningar samtidigt som musikkarriären rullade på. Hon jobbade med revyer, som sjungande servitris i Danmark och medverkade i musikaler som "Grease" och "Mycket väsen för ingenting". Livet som frilansande musiker innebar sena kvällar och en tillvaro som kändes svår att kombinera med familjeliv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen