Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lundasångare coachas av Quincy Jones och gör skiva i USA

Lundasångaren Pauli Jokela går numera under artistnamnet Paul Rey och håller på att slå igenom stort i USA. Han hade tidigare framgångar i Sverige under artistnamnet PJ (här en artikel som Sydsvenskan skrev för tre år sedan) och nominerades till årets artist på svenska Kingsizegalan 2012.
Efter att ha släppt singeln ”Good As Hell” blev han hembjuden till den amerikanske musiklegendaren Quincy Jones hem i Bel Air. Nu fungerar Quincy Jones (producent till Michael Jacksons största plattor) som en mentor för den 22-årige Lundaartisten. Och efter det har det rullat på snabbt.
Till slut var det LA Reid, vd för skivbolaget Epic som har jobbat med många av de största amerikanska artisterna, som lyckades få Paul Reys namn på ett skivkontrakt.
Så nu befinner sig Pauli Jokela i USA för att spela in sitt första album under namnet Paul Rey. Och så här såg det ut nyligen när den amerikanske r&b-artisten Akon lyssnade på Paul Reys singel ”Good As Hell”.
Gå till toppen