Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kallas tränare: "Imponerande"

Det var som vanligt. Charlotte Kalla lyfte mobilen och ringde sin tränare från målfållan.
Det var en skillnad. Magnus Ingesson har aldrig varit så imponerad av sin adept.

Magnus Ingesson, Charlotte Kallas tränare.Bild: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Magnus Ingesson har varit Charlotte Kallas tränare i flera år. Framgångarna har varit många, motgångarna få.
Varje gång ringer Kalla snabbt upp Ingesson. Så även i Lugnet efter det hett efterlängtade VM-guldet.
— Hon var glad förstås. Men det var som om hon inte hade förstått och tagit in det ordentligt än, säger Ingesson till TT.
Magnus Ingesson finns på plats i Falun. Men Piteå-polisen har ingen landslagsuppgift och det har inte varit alldeles enkelt att komma i närkontakt med Kalla under VM.
— Jag har fått dagsackrediteringar två gånger, men jag har varit tvungen att få tag på en väst också för att komma in på banan och vara med henne på träning.
— Vi får göra det bästa av situationen.
Medal Plaza var ett givet mål för Ingesson på tisdagskvällen. Och under loppet kunde han tidigt från läktarplats se Kalla koppla guldgreppet.
— Hon åker ju imponerande. Att få formen att peaka just rätt dag, under de här förhållandena med all publik och alla förväntningar, är ganska stort faktiskt.
— Jag blev lite orolig när snön kom. Men hon hade bra skidor. När hon körde uppför "mördarbacken" kändes det ganska bra.
Förbundskapten Rikard Grip gladde sig åt att Charlotte Kalla tog guldmedalj så tidigt i mästerskapet.
— Helt fantastiskt. Det finns nästan inte ord, sade han om hennes bedrift.
— Ett guld ger alltid extra energi till hela truppen. Det kändes som om det var läge att få komma ner till prisceremonin och höra en svensk nationalsång.
Om Kallas guldlopp kontra Norges kollektiva vallaflopp, sade Grip:
— Charlotte har åkt fantastiskt. Jag tror hon hade vunnit under alla omständigheter i dag. Norges miss ska inte förringa hennes prestation.
Gå till toppen