Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Halfvarsson får inte till det

Det började med förhoppning om VM-medalj. Det slutade med semesteråkning.
Calle Halfvarsson får inte till det i hemmaspåren i Falun.

Plats 49 och slagen med över 3,5 minuter av lagkamraten Johan Olsson på 15 kilometer fritt är inget som den snart 26-årige masen tar med i sitt cv.
— Jag får höra redan efter 1,7 kilometer att jag är 16 sekunder efter och det blir lite som en chock. Jag tyckte ändå jag öppnade ganska hårt. Jag förstod ingenting och det kändes bra i kroppen, säger Halfvarsson efter sin fjärde och klart sämsta VM-insats.
— Sen börjar det bli snack om att jag ska åka för en topp-tio-placering. Sen kom jag till varvningen och får höra att de började matcha mig mot Petter.
Norska medaljhoppet Petter Northug hade också synnerligen höga ambitioner, men fick en liknande resa som Halfvarsson och de åkte uppgivna i mål tillsammans i påfallande lågt tempo.
— Vi var ute på ett fint träningspass, sade Halfvarsson.
— Jag tänkte på stafetten. Varför åka och ta ut mig för att slåss om en 20:e plats? Då sparar jag mig hellre.
Halfvarsson tyckte inte att han äventyrade en plats i stafettlaget, där OS-stafetthjälten Lars Nelson också knackar på dörren.
— Jag tycker att jag platsar, jag var starkaste svensken på tremilen (sexa i skiathlon). Sen får vi se hur långt det räcker.
Gå till toppen