Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Olsson sätter skräck inför stafett

Johan Olssons guldlopp imponerade på alla — och satte skräck i Norge inför VM-stafetten.
— Nu är det många som är rädda för Johan Olsson, säger Petter Northug.

Northug var en av alla som stämde in i hyllningskören efter Olssons VM-guld på 15 kilometer. Och med bara två dagar till stafetten är norrmannen orolig för vad svensken ska kunna hitta på då.
— Jag räknar med att de sätter honom på andrasträckan. Då ska de uppför "lilla mördarbacken" fyra gånger, och är det någon som kan dräpa någon där uppe så är det Johan Olsson, säger Northug.
Olsson kunde dra nytta av ett tidigt startnummer tack vare att han knappt har tävlat i vinter. Men den norske dubble VM-guldmedaljören valde att hylla mästaren i stället för att ge mer bränsle till den debatten.
— Jag tror att världens bästa 15-kilometersåkare vann, och att han hade gjort det oavsett startnummer, säger Northug.
Förbundskapten Rikard Grip öste också beröm över den 34-årige guldmedaljören, och påminde om den skakiga resan mot VM i Falun. Där en decembermånad förstörd av sjukdom reparerades av en metodisk väg tillbaka för att hitta formen i rätt tid.
— Det är imponerande hur han gör det. Hela den här dagen, och också när man vet vad han har gjort de senaste månaderna, säger Grip.
— Att kunna ha ett nästan omöjligt mål att försöka klara av — det går han igång på. Och han har en förmåga att veta precis vad som krävs.
TT: Johan Olsson kallade det här sitt livs bästa skejtlopp.
— Det förstår jag att han säger. Det var fantastiskt. De sista tre kilometerna var en riktig uppvisning.
Mitt i besvikelsen över sitt eget lopp gladde sig också lagkamraten Calle Halfvarsson över Olssons guld — Sveriges första herrmedalj i VM.
— Han är i slutet av sin karriär och om det här är hans sista säsong så får han verkligen avsluta den på topp, säger han.
— Jag och Marcus (Hellner) sade innan loppet att vi trodde att han skulle vara på pallen. Han har sett rapp ut på slutet.
Gå till toppen