Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Malmödjur i fokus i nytt fotomagasin

På söndag är det smygpremiär för magasinet Pet People i Malmö. Formgivaren Linnea Paulsson och fotografen Hilda Grahnat vill dokumentera förhållandet mellan husdjur och ägare, en stad i taget. Och först ut är Malmö.
– Vi lärde känna varandra på en folkhögskola och har fortsatt göra projekt ihop och har hela tiden haft djur som ett gemensamt intresse. Så vi funderade på om vi kunde göra mer än bara fotografera söta husdjur. Så Pet People är ett fotomagasin med korta texter där vi vill belysa historien mellan husdjur och ägare, säger Linnea Paulsson som ursprungligen kommer från Lund, men idag bor i Stockholm.
Både hon och Hilda Grahnat har tidigare bott i Malmö och det blev staden som först djurdokumenterades. I första numret av Pet People har de dokumenterat sju Malmöbor med varsitt husdjur. Dessutom är det ett avsnitt om pudelsalongen på Ronnebygatan.
– Nästa stad blir Göteborg och sen kommer vi att täcka in fler städer i Sverige. Sen vill vi gärna vidga det till Japan, Danmark och se till att det också blir ett reseprojekt, säger Linnea Paulsson.
Kan det vara vilka husdjur som helst?
– Tanken är att det ska vara husdjur som lever i hemmet. Vi kommer inte att skriva om folk som har kor exempelvis, men däremot gärna om folk som har udda husdjur, säger Linnea Paulsson.
På söndag öppnar en utställning på Solde kaffebar på Regementsgatan 2 i Malmö där fotografier ur tidningen ställs ut och man kan smygläsa tidningen.
Var får man annars tag på tidningen?
– Den kommer framför allt att säljas via webbsidan petpeople.se och sen hoppas vi kunna få ut den i mindre butiker, säger Linnea Paulsson.
Uppslag i magasinet Pet People.Bild: Hilda Grahnat
Gå till toppen