Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anna Haag kör tremilen

Anna Haag kör tremilen på VM i Falun. Hon missade inledningen på VM på grund av sjukdom, men har nu tillfrisknat och anlände till Falun sent i går kväll.
— Hon är erkänt duktig på tre mil, så det ska bli intressant att se henne i morgon, säger damernas tränare Mattias Persson.
Övriga svenska åkare är Charlotte Kalla, Sofia Bleckur och Emma Wikén.
Kalla har aldrig riktigt lyckats på så långa sträckor. Men hennes stigande form i klassisk stil och det faktum att hon avstod både sprint och sprintstafett gör att förväntningarna på ännu en medalj stiger.
— Charlotte valde i fjol under OS att ransonera tävlingsprogrammet, men där kom det en infektion i vägen och hon orkade inte prestera. Det ska bli väldigt intressant att se vad hon kan göra, framförallt efter vad vi såg på stafetten, på den klassiska sträckan hon körde, säger Mattias Persson.
Gå till toppen