Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Södergren kan få chansen i femmilen

Anders Södergren var tänkt som reserv på VM-femmilen.
Men nu kan han få chansen — tack vare Marcus Hellner.
— Det har vi inte bestämt än, men jag tror Anders skulle kunna göra ett bra lopp, säger Hellner efter prisceremonin för herrstafetten.

Östersundsbon Södergren, som fyller 38 år den 17 maj, kom till VM-staden Falun redan förra veckan, som första reserv inför skiathlonloppet. Länge har han hoppats på att få avsluta sin långa mästerskapskarriär med att få köra femmilen i VM.
Inför fredagens stafett berättade förbundskapten Rikard Grip att Södergren är första reserv även på femmilen. Men senare på dagen öppnade Marcus Hellner — som visade svag form i stafetten — för att släppa sin femmilsplats till Södergren.
— Vi ska ta ett beslut senare i kväll så vi ger besked i morgon bitti hur det blir, säger Rikard Grip.
En som definitivt är med på femmilen är Lars Nelson.
— Han visade i skiathlon att han är i bra form och han är en stark klassisk åkare. Då är han given i femmilslaget, säger Rikard Grip.
Sverige har fem platser i femmilen då Johan Olsson har en personlig friplats som regerande världsmästare. Laget består av Olsson, Nelson, Daniel Richardsson, Calle Halfvarsson och Hellner eller Södergren.
Anders Södergren har tagit två VM-silver, på 50 kilometer 2003 och i skiathlon 2009. Han fick åka femmilen i OS i Sotji förra vintern och blev bäste svensk på sjunde plats.
Gå till toppen