Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Varför arrangerar ni en lyxigare loppis?

Vicktoria Murawska, modebloggare i Malmö, som på söndag ordnar Loppis med lyx på Baltiska
hallen tillsammans med bloggaren Emelie Walles.

Bild!
– För att det är svårt att få tag på begagnade bättre varor. Både Emelie och jag har sålt grejer i lyxloppis-gruppen på Facebook men där fungerar det inte riktigt bra. Det är många medlemmar, svårt att söka och svårt att veta vad som är äkta. Och på en vanlig loppis kan man glömma att få bra betalt för sina saker.
Hur lyxigt blir det?
– Vi förväntar oss en mix av allt från dyrare handväskor från Louis Vuitton och andra märken till kläder från de kollektioner som H&M har gjort med kända designers. Kanske blir det även märkeskläder från utlandet. Det kommer ett 40-tal säljare – vi har fått byta till en större lokal för att få plats – och det ser ut att bli många besökare.
Händer något mer?
– Ja, det blir en modevisning där säljarna får välja ut plagg som visas upp. De får då gå modeller själva eller ha med någon som passar i de kläder de vill visa.
Hur är second hand-utbudet i Malmö/Lund, tycker du?
– Väldigt dåligt. Jag vet inte om det beror på att folk inte har saker att sälja eller om grejerna bara ligger kvar hemma. Utbudet behöver förändras, till exempel genom mer nischade butiker. Nu finns det ingen riktigt lyxig second hand-butik, utan märkeskläder säljs blandat med plagg från billiga klädkedjor. Det gör det svårt att veta var man ska gå för att hitta det man är ute efter.
Gå till toppen