Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Säsongen sannolikt över"

Han gjorde nyligen comeback efter att en korsbandsskada hållit honom borta från spel i nästan ett år. Nu riskerar Lugitalangen Simon Jeppsson att missa resten av säsongen.

Det var i mötet mot Hammarby i måndags som Simon Jeppsson landade på sitt knä - i en nästan identisk situation som senast.
– Vi har gjort en magnetkameraundersökning och på den ser man att det är en skada på menisken på utsidan. Det positiva är att det opererade korsbandet såg ut att ha klarat sig bra, säger Lugis läkare Ioannis Kostogiannis.
Ett bra tecken enligt läkaren, då finns det en chans att han kan vara tillbaka relativt snabbt.
– Det kan handla om ett par månader i bästa fall. Men innan vi vet något säkert måste vi först göra en titthålsoperation och se hur det ser ut inuti, och samtidigt åtgärda det vi kan. Vi fick i alla fall en indikation på att skadan inte är jätteallvarlig.
Även om Simon Jeppsson inte lär vara borta lika länge som sist riskerar han att missa resten av säsongen, som består av sju matcher.
– Efter en operation brukar det ta sex till åtta veckor innan man kan vara tillbaka. Så säsongen är sannolikt över för honom. Han kommer nog inte hinna tillbaka innan säsongen är slut, säger Ioannis Kostogiannis.
Simon Jeppsson skadade sitt korsband i mars förra året när Lugi vann JSM-finalen mot Guif. Vänsternian friskförklarades kring nyår, och gjorde comeback den 1 februari i år mot Allingsås.
Gå till toppen