Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Det är häpnadsväckande oengagerat”

Anders Rubin (S) slog på lördagen ifrån sig när Sydsvenskan frågade om stängningen av högstadiet på Värner Rydénskolan. Nu får kommunalrådet skarp kritik av Christer Nylander (FP), vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott.

Anders Rubin (S) och Christer Nylander (Fp).Bild: Sydsvenskan / TT
Anders Rubin är högste politiskt ansvarige för skolorna i Malmö. Igår tonade han ner stängningen på Värner Rydénskolan
–  Jag har hört talas om stängningen. Det har visst hänt vid några tillfällen tidigare, så det är inte helt ovanligt, sa han.
Han menade också att det inte är den politiska ledningen som har ansvaret att agera, eftersom ansvaret delegerats till skoldirektören som i sin tur delegerat det vidare.
– Vi kommer säkert att bli informerade, men det är inte vi som agerar.
Christer Nylander upprörs av uttalandena. "Häpnadsväckande oengagerat" är hans betyg.
– Det är klart att skolkommunalrådet har det yttersta ansvaret för att skolan kan hållas öppen och säker för elever och lärare. Han ska träda fram istället för att krypa undan. Han ska tydligt säga att det här är oacceptabelt, och vi kommer att stödja rektor och lärare i deras arbete.
Christer Nylander efterlyser en tydlig politisk markering att ordningsproblem i skolan måste tas på största allvar.
– Oavsett vem som formellt sett har ansvaret så har man som politisk ledare ansvar för att se till att de om jobbar ute i verksamheten känner stöd. Det är en fråga om politiskt ledarskap.
Gå till toppen