Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olsson satsar på Vasaloppet

Det kan bli start i Vasaloppet för Johan Olsson.
Redan på söndagskvällen, bara några timmar efter den hårda VM-femmilen, började han planera för säsongens fortsatta tävlingar.
— Nu talar 95 procent för att jag startar i Vasaloppet, säger Johan Olsson.

Det var hektiska timmar för Johan Olsson efter bronsloppet. Det blev exempelvis ingen middag förrän efter klockan 20. Men det bästa var när han fick träffa sina barn, Molly och Signe — för första gången på sju veckor. Det var i januari som Johan Olsson inledde sin stenhårda comebackträning och han har sedan dess inte vågat träffa barnen på grund av infektionsrisken.
— Jag sprang till bilen för att krama om dem. Den stunden var finare än dessa medaljer, säger Johan Olsson och visar upp sin guld-, silver- och bronsmedalj från VM-tävlingarna i Falun.
Men var får vi se honom nästa vecka? Antingen åker han Vasaloppet eller världscupen i Lahtis.
— Nu lutar det åt Vasaloppet. Det skulle vara fint i mitt CV att ha åkt det loppet. Dessutom är det närmare hem till familjen efter Vasaloppet i Mora, jämfört med Lahtis. Men samtidigt har jag en större segerchans i Lahtis, säger Johan Olsson, som kommer att ta beslutet i mitten av veckan.
Gå till toppen