Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

VM kan bli ekonomisk succé

Arrangörernas vision var att skid-VM i Falun skulle överträffa alla förväntningar.
Så blev det. Mycket talar för att evenemanget också blir en ekonomisk framgång.
— Det ser bra ut, säger VM-chefen Sven von Holst.

VM-arrangören signalerade tidigt att det krävdes 170 000 biljetter för att evenemanget skulle gå ihop ekonomiskt. På söndagsförmiddagen hade det sålts 227 000 biljetter. Biljettförsäljningen har alltså gått långt över förväntan.
Dessutom har försäljningen av mat och liknande inne på VM-arenan gått väldigt bra.
— Jag vill inte spekulera i hur det ekonomiska resultatet kommer att bli. Den senaste tiden var vi tvingade att dra på oss en del extra kostnader. Därför kan jag inte säga mer än att det ser bra ut, säger Sven von Holst nöjt.
Och han har all anledning att vara glad. Arrangemanget har fungerat bra. Tävlingarna blev en fest, folk kom och trivdes samtidigt som det befarade trafikkaoset uteblev.
Till och med Internationella skidförbundet, som länge varit starkt skeptisk till Faluns förmåga att arrangera tävlingarna i backhoppning, talar om att det var backtävlingar på absolut högsta nivå.
— Jag är överväldigad och ödmjuk efter dessa dagar. Nästan allt gick vår väg och det känns så roligt att vi kunde bjuda på bra tävlingar. Synd bara att vädret inte var bättre, säger Sven von Holst.
Gå till toppen