Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blixtdebatt om stängningen av Värner Rydén

Christian Glasnovic är verksamhetsutvecklare på Media Avenue, som anordnar i blixtdebatt på torsdag.

– Ja, det behövs verkligen. Vi vill bjuda in elever, organisationer och politiker för att prata om hur situationen på skolan ska förbättras. Skapa ett forum.
– Ett problem har också varit att eleverna inte får veta vad som händer annat än genom medier. Skolans information har varit dålig. Genom en debatt hoppas jag alla inblandade kan prata om problemen öppet.
Vad behövs göras för att få lugn på skolan, tror du?
– Ett problem är att ungdomarna bara är i skolan sex timmar om dagen. Resten av tiden har de inget att göra. Här kan några av alla de ideella organisationer som redan finns i områden som Rosengård göra en stor insats.
– Dessutom så behöver skolan arbeta mer med antimobbning och antidiskriminering som grund, tror jag.
Gör inte ideella organisationer tillräckligt idag?
– Ett problem är att de som jobbar på skolan ofta är medelålders och kommer utifrån. Jag tycker man skulle skapa en referensgrupp, som en resurs, av lokala krafter. Det vet jag av egen erfarenhet, från min skoltid.
Vem arrangerar?
– Vi i Media Avenue hjälper till och ser till att debatten filmas och sänds på nätet. Vi har i sin tur bjudit de olika gästerna: skolkuratorer, lärare, nuvarande och tidigare elever på Värner Rydén.
Fotnot: ”Blixtdebatt om stängningen av Värner Rydén-skolan” hålls på Moriskan torsdag 5 mars kl 18.
Gå till toppen