Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Adaktusson: Ompröva överenskommelse

När Kristdemokraterna väljer en ny partiledning i april så kan decemberöverenskommelsen spricka. Den nya partiledningen är inte juridiskt bunden av den gamla styrelsens överenskommelser och bör därför fatta ett eget beslut, skriver KD-politikern Lars Adaktusson i en debattartikel i Svenska Dagbladet.
Decemberöverenskommelsen begränsar KD:s möjligheter att föra ut sin egen politik, anser han. Överenskommelsen kommer att dominera svensk inrikespolitik under åtta år framöver. Det vore ett misstag att inte låta den nya partiledningen granska överenskommelsens effekter och fatta ett nytt beslut som är förankrat hos partiets medlemmar. Målet bör vara att överenskommelsen ska underställas partiets ordinarie riksting i oktober — ett relevant och ansvarsfullt agerande av KD, skriver Lars Adaktusson.
Gå till toppen