Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nu blir det nolltolerans mot kalsonger

Från och med måndag ökar Högevallsbadet närvaron av väktare, främst på kvällar och helger. Nu blir det nolltolerans på kalsonger under badbyxorna.

– Vi vill göra badet så tryggt som möjligt. Det är ett tryggt bad och nu sätter vi igång med nolltolerans. De flesta har förstått att man följer reglerna men vi ser att det finns människor som inte vill följa reglerna, säger enhetschefen Thomas Lindhard.
Han berättar också att det kommit frågor från gästerna på Högevallsbadet om vad man gör för att öka säkerheten.
Högevallsbadet har nu över 400 000 besökare om året och en till två incidenter varje månad där gäster avvisas från badet.
– Vi har ju incidenter liksom alla andra bad när vi får avvisa gäster som inte följer reglerna, då är det väktarnas uppgift att på ett snyggt sätt be dem lämna badet, säger Thomas Lindhard.
Incidenterna handlar oftast om att någon har kalsonger på under badbyxorna, något som inte är tillåtet, eller att en badgäst uppträder aggressivt mot personal eller andra badande.
Badet har även tidigare haft avtal med vaktbolag, men då har det handlat om att man tillkallat väktare vid behov. Nu kommer väktare att finnas på plats på badet under tider där man känner att det finns ett behov, främst på kvällar och helger.
Tanken är att de ska gå rundor på hela anläggningen och de kommer även att röra sig inne på äventyrsbadet och vid övriga bassänger. De kommer dock inte fungera som badvakter och kommer inte att ha badkläder på sig.
– Nej de kommer att ha vanlig väktaruniform på sig, så de är lätta att känna igen. Tanken är att de ska prata med gäster och personal och se till så att allt sköts, säger Thomas Lindhard.
Den ökade närvaron av väktare kommer att kosta 3000 kronor i månaden, och pengarna kommer att tas från Högevallsbadets driftsbudget.
– Sedan hoppas vi förstås på att vi i framtiden inte har behov för dem, det hade varit skönt, säger Thomas Lindhard.
Läs alla artiklar om: Högevallsbadet
Gå till toppen