Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Premiär för Late Night Lund

Cecilia Nebel, 39, leder Late Night Lund som du kan se på Sydsvenskan.se i kväll. I premiären gästas hon bland andra av en barnhjärtkirurg, en världsmästare och en astronaut.

Här ser du premiären av Late Night Lund
Vad är Late Night Lund?
– Det är HD-Sydsvenskans nya satsning i Lund. En talkshow med inbjudna gäster inför publik, säger programledaren Cecilia Nebel.
Hur gör jag om jag vill se Late Night Lund?
– Gå in på Sydsvenskan.se/latenightlund. Direktsändningen börjar klockan 19.30 men man kan se den i efterhand också. Man kan också se showen på plats på Tegnérs i Lund, men biljetterna är slutsålda – lapp på luckan.
Vad kommer att hända? Blir det som Jay Leno? David Letterman? Skavlan?
– Ha, ha, ha! Mer som Skavlan – men med lite högre klackar!
Säg något om dig själv!
– Jag är 39 år och lever intensivt småbarnsliv i Lund. På Sydsvenskan har jag jobbat i tio år, senaste åren på Lundaredaktionen.
Premiärnerver?
– Jovars, jag skulle ljuga om jag sade nej. Men jag citerar en av gästerna, Christina Bengtsson: Vi satsar på succé utan krav på perfektion.
Har du några förebilder som talkshowvärd?
– Fredrik Skavlan är duktig på närvaro och att fånga situationen. Sen gillar jag SVT-reportrarna Malin Olsson för att hon är sprudlande och Anna Hedenmo för att hon är ultraproffsig.
Har du någon drömgäst?
– Nästa gång träffar jag sjuksköterskan från Lund som kom hem från Sierra Leone och trodde hon smittats av ebola. Så ska Late Night Lund vara - en lundensare som har en riktigt bra historia att berätta.

Fyra heta gäster

Vad? Late Night Lund är Sydsvenskans nya talkshow.
Var? Tegnérs Matsalar i Lund (slutsålt). Direktsänt (och i efterhand) på Sydsvenskan.se/latenightlund
När? Direktsändningen startar 19.30 ikväll.
Vem? Cecilia Nebel är programledare och får sällskap av fyra gäster:
• Sune Johansson. Barnhjärtkirurg som nyligen synts i en populär SVT-dokumentär och som i höstas fick sparken från universitetssjukhuset efter att ha deltagit i planer på ett privatsjukhus.
• Renata Chlumska. Äventyrare som nyligen besteg sista toppen i seven summits – de högsta bergen på jordens sju kontinenter.
• Christina Bengtsson. Världsmästare i precisionsskytte och aktuell med en ny bok om att leva ett liv i fokus.
• Jean-François Clervoy. Fransk astronaut med tre rymdresor i bagaget.
Nästa gång? I maj kommer nästa avsnitt.
Gå till toppen