Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H65 säkrade andraplatsen i elitserien

H65:s handbollsdamer kommer att sluta på andraplatsen efter Sävehof i elitserien. H65 säkrade silvret när man besegrade Skövde på hemmaplan med 31-21 (14-7).

En vinst som tränaren Niklas Harris gillade.
– Vi gav ett styrkebevis idag. Vi hade en aggressivitet som påminde om en slutspelsmatch.
H65 var tippat som tabellfyra av experterna när säsongen startade i höstas.
– Alltid roligt att överträffa förväntningarna. Att dessutom få slå experterna på fingrarna är alltid kul. Nu blir sista matchen borta mot tabelltrean Skuru på onsdag utan betydelse.
En ännu viktigare detalj. H65 har slutspelsäventyret och vägen fram till en SM-final i egna händer i och med att man slipper Sävehof fram till finalen.
– Klart att det här öppnar för våra chanser att nå en eventuell SM-final. Å andra sidan kommer varje match i slutspelet att bli en prövning.
H65 avgjorde mötet mot Skövde redan i första halvlek.
– Vi hade ledningen med sju bollar i pausen. När vi dessutom rivstartade andra halvlek med att göra 4-1 var matchen i praktiken avgjord.
Trion Jennie Linnell. Cassandra T ollbring och Anna Johansson drog ett tungt lass över hela banan.
– Bäst idag var annars vår målvakt Jessica Ryde. Jessica var grym med en sammanlagd räddningsprocent på 60 procent. Speciellt hennes första halvlek var av det imponerande slaget.
Johanna Nilsson blev spelklar för H65 i förra matchen. Nu gjorde hon ett bra inhopp och belönades med två mål.
– Det är samma Johanna som jag hade under mina vingar i Lugi och som sedan representerade H43/Lundagård i elitserien. Hon har visserligen inte spelat handboll under säsongen men är bra tränad. Vi har också förstärkt med Anna Roxå i truppen i vår. Allt med tanke på att ha en bred spelartrupp i slutspelet.
Gå till toppen