Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kollegans utfrysning gav henne hjärtproblem

Mobbningen började redan dag ett på det nya jobbet. Efter ett halvår var Linda Andersson helt nedbruten, och då sa hjärtat ifrån, rent fysiskt.
– Jag kunde inte ta in att mina hjärtproblem berodde på arbetsmiljön.

”Jag tror att utfrysningen av mig kunde gå så långt för att jag hade så svårt att ta in att vuxna kunde vara så utstuderat elaka. Jag kunde inte ta in att det faktiskt var mobbning det handlade om", säger Linda Andersson.Bild: Julia Lindemalm
Trendigt kontor, hög lön och generösa förmåner. Linda Andersson var upprymd över sitt nya jobb på ett stort danskt företag.
Kvinnan, vars arbetsuppgifter Linda Andersson skulle överta, hade fått en ny tjänst inom företaget men skulle sitta kvar på samma våningsplan. Cheferna gjorde upp ett schema över vilka dagar kvinnan skulle lära Linda de viktigaste datorsystemen. Utan dem kunde hon inte utföra sitt jobb.
Därefter hände – ingenting.
– När jag i början fick höra att kvinnan hade tagit ledigt eller bokat in egna kundmöten just de dagar hon skulle jobba med mig, ryckte jag bara på axlarna. Likaså när hon någon dag skrek åt mig, så att alla hörde, att hon var stressad och att jag inte kunde begära att hon skulle lära mig mina arbetsuppgifter. Hon har en dålig dag, tänkte jag.
Veckorna gick, och blev till månader. När Linda Andersson försökte ta upp situationen med sin närmaste chef lovade han att han skulle prata med kvinnan. Ingenting hände.
– Varje gång jag var i närheten kom plumpa och elaka skämt ur hennes mun. Alla skrattade och jag försökte tänka på att inte vara så känslig, att detta bara var en jargong jag var ovan vid.
Kvinnan fräste åt Linda varje gång hon bad om hjälp eller försökte boka in nya tider för upplärning.
– ”Fattar du dåligt?” ”Är du helt jävla trög som tror att dina uppgifter är viktigast på hela företaget?” Så kunde hon skrika åt mig så att alla blev tysta runt omkring oss när jag frågade henne om hjälp. Ingen ingrep.
Linda Andersson började känna sig inkompetent. På egen hand försökte hon lista ut hur datorsystemen fungerade. Hon gick till jobbet tidigare och kom hem tio, elva om kvällarna.
– Hela situationen var surrealistisk. Jag blev utfrusen under lågstadiet och samma känsla av skam och maktlöshet kom över mig nu, men ändå – aldrig att jag satte likhetstecken med att det hon utsatte mig för var mobbning. Vi var ju vuxna.
En fredagskväll när Linda Andersson och hennes före detta fästman just hade slagit sig ner i soffan fick hon kraftig hjärtklappning. När hjärtat inte ville lugna ner sig och hon dessutom blev yr och matt ringde hon sjukvårdsupplysningen som rådde henne att åka in till akuten. Där lades hon in direkt.
På natten kom en sjuksköterska och satte sig vid hennes säng.
– Han frågade hur det egentligen var fatt med mig och jag minns att jag blev lite irriterad, det var väl han som borde ha koll på hur jag mådde, berättar Linda Andersson.
Men sjuksköterskan var envis, ville höra om hennes relation med sin fästman och familj, om hon hade tid för fritidsaktiviteter – och hur hon trivdes på jobbet.
– Jag har en grym lön, vi har ett superhäftigt kontor och kockarna i vår personalmatsal har jobbat på flera stjärnkrogar, svarade jag.
När Linda Andersson tvingades berätta mer ingående om arbetsplatsen – och nämnde att det exempelvis kunde gå dagar utan att hon tilltalades av en enda människa – slutade han fråga.
– Att min psykosociala arbetsmiljö var anledningen till att mitt hjärta betedde sig helt onaturligt för en då drygt trettioårig och frisk tjej som motionerade och åt rätt, som läkaren uttryckte det, den insikten var svår att ta in.
Linda Andersson fortsatte jobba några veckor till, sedan tog panikångesten över och hon blev sjukskriven.
Tack vare en psykolog kunde Linda Andersson se det destruktiva mönster och beteende som kollegan, och alla andra som var tysta och lät kränkningarna pågå, hade utsatt henne för.
Men det tog lång tid att faktiskt lita på att det var arbetsplatsen som var problemet, inte hon, trots att hjärtproblemen försvann så fort hon slutade på sitt arbete.
När Linda Andersson skulle gå tillbaka efter sjukskrivningen visade det sig att företaget hade omorganiserat, hennes tjänst fanns inte längre kvar.
I dag, flera år senare, är hon tacksam över att det slutade så.
– Vuxenmobbning var ett begrepp jag aldrig hade hört om. I min värld var det en omöjlig ekvation att en vuxen kunde bete sig så här mot en kollega. Det var naivt, förstår jag i dag.
Gå till toppen