Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skadades i Algarve - ska få specialbehandling

Specialbehandling i Schweiz ska få FC Rosengårds Ramona Bachmann spelklar till Champions League-matchen mot Wolfsburg. På måndagen reste anfallaren till Schweiz för att få behandling mot skadan i sätesmuskeln.

Behandlingen hjälper enligt anfallaren inte mot smärtan. Däremot ska skadan läkas betydligt fortare.Bild: Bildbyrån
– Jag genomgick en magnetkameraundersökning och fick höra att det oftast tar tre veckor innan en sådan skada har läkt. Det har redan gått en vecka, och i går fick jag beskedet att jag blir borta två veckor till.
För att skynda på läkningsprocessen åker Ramona Bachmann därför direkt från Portugal till Schweiz, där hon ska få specialbehandling.
– Tillsammans med det schweiziska landslaget bestämde klubben att jag skulle åka dit. Jag kommer att få en behandling, som innebär att mitt eget blod injiceras i sätesmuskeln.
Behandlingen hjälper enligt anfallaren inte mot smärtan. Däremot ska skadan läkas betydligt fortare.
Det var på en träning med det schweiziska landslaget under Algarve Cup förra veckan som Ramona Bachmann ådrog sig skadan.
Förhoppningen är att hon ska vara tillbaka om mindre än två veckor – lagom till Champions League-kvartsfinalen mot Wolfsburg den 22 mars. Hon lär dock missa supercupmatchen mot Linköping på söndag.
– Målet är att jag ska börja träna redan nästa vecka, säger Ramona Bachmann.
Gå till toppen