Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

På drömresan mot förändring

Linda Bergh Andersson är på väg mot Brasilien. Målet är en mer jämställd fotbollsvärld.

Alvaro Santos och Linda Bergh Andersson.Bild: HD-Sydsvenskan
Eslövs Folkhögskolas fotbollstränarutbildning skickar i veckan ner sin första kull tränare till Alvaro Santos Akademi i Brasilien. Tillsammans med Hampus Danielsson och Anton Wirén blev Linda Bergh Andersson utvald att åka på premiärresan. 
HD/Sydsvenskan träffade den 19-åriga Trelleborgstjejen som är aktiv i LB07 i på folkhögskolan i höstas. Där berättade hon och klasskompisen Ella Johnston om sina drömmar.
– Jag vill visa att tjejer också kan. Vi är exakt lika duktiga och har samma potential att bli nästa landslagstränare, sa Linda den gången.
 
Läs också: Hoppas ni följer med mig på min otroliga resa
 
I dag började den resan på allvar. Linda kommer at ta oss med ner till den gamle HIF-ikonens akademi och ett land som andas fotboll, men där kvinnor inte har en självklar plats. Förändringen måste komma någonstans ifrån.
Eller som Linda Berg Andersson sa den där hösteftermiddagen i Eslöv:
– Vi har pratat om vår chans att vara delaktiga. Den måste vi ta tillvara på. Det finns ingenting som säger att du inte kan.
Gå till toppen