Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Löftet från Malmö kan bli ett namn för Rio

Iraks OS-landslag vill ha med Ängelholms mittfältare Rebin Asaad i sin OS-satsning.

Rebin Asaad har gjort en stark försäsong och nu är han plötsligt aktuell för Iraks OS-landslag.Bild: Bildbyrån
Rebin Asaad har svarat för en strålande försäsong och nu börjar hans storspel på Ängelholms mittfält ge eko även på ett annat håll i världen. Iraks fotbollsförbund har nämligen hört av sig och om alla bitar faller på plats kan den unge ÄFF-aren få chansen i de olympiska spelen i Rio nästa år.
– Det slog ner som en bomb, erkänner Rebin. Det är klart att OS alltid varit en dröm, men jag hade ingen aning om att den här möjligheten fanns och jag vill gärna kolla mer vad det här kan innebära.
Den 20-årige Malmögrabben, som är fostrad i MFF men kom till Ängelholm från BK Olympic för två år sedan, är svensk medborgare. Hans föräldrar kommer dock från Irak och det har tydligen förbundet långt där borta snappat upp.
– I första hand gäller det för mig att skaffa dubbla pass, men det ska inte vara några problem. Sedan vill de att jag ska åka ner dit och visa upp mig, men när och hur vet jag inte riktigt än, så jag väntar på lite mer info.
Det har snackats om ett första träningsläger i Dubai redan nu under våren och Rebin Asaad är naturligtvis lockad. Han försäkrar dock att Ängelholm går först, åtminstone i det här läget.
– Jag vill ju gärna åka dit, men skulle det krocka med ÄFF:s seriepremiär eller med några andra matcher så stannar jag hemma. Då får jag hoppas att jag kan vara med vid något senare tillfälle.
Rebin Asaad har utvecklats under hela sin ÄFF-tid, han gjorde 11 superettanmatcher redan 2013 och ifjol var han med 24 gånger, och den spelskicklige mittfältaren känns som en nyckelspelare inför årets säsong. I senaste 1–0-segern mot Halmia var han kanske inte lika lyckosam som tidigare, men annars har Rebin visat nya framsteg.
– Jag har fått vara frisk hela vintern och tränat på bra. Det märks framförallt på konditionen och jag känner mig bekväm i min roll, lite bakom övriga mittfältet.
Gå till toppen