Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Filmen som ger Putins Ryssland huvudvärk

Den nationalistiska och låtsasdemokratiska putinismen verkliga måltavlan.

Leviatan

Ryssland, 2014. Regi: Andrej Zvjagintsev. Med: Aleksej Serebryakov, Jelena Ljadova, Roman Madjanov. Åldersgräns: 15 år. Längd: 2.15.

Oscarsnominerade "Leviatan" är en film som kombinerar familjetragedi, bitande aktuell samhällskritik, vidunderliga naturbilder och tragikomisk fyllehumor.Bild: Nonstop Entertainment
En familjeutflykt på Kolahalvön i nordvästra Ryssland: över viken dånar gräslig schlagertechno från jeeparnas radioapparater. Kvinnorna är förpassade till att sköta barnen och grillen, medan männen dricker kopiösa mängder vodka och övar prickskytte på porträtt av gamla sovjetledare: Lenin, Brezjnev, Gorbatjov. "Har du några nutida politiker?", garvar den gravt berusade Kolia (Aleksej Serebryakov). "Det är för tidigt för dem", svarar den lika påverkade kompisen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen