Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Lugi fyra i tabellen efter seger mot YIF

Slog Ystads IF i dramatisk match med 27–26.

Jakob Wickman Modigh personifierade inställningen och utsågs med all rätt till Lugis bästa spelare. Den väldige mittsexan gjorde ett jättejobb i försvaret varvat med kraftfullt linjespel framåt.
Sex mål totalt plus ett gäng ordnade straffar som Zoran Roganovic satte.
Lugitränaren Basti Rasmussen var full av beundran för spelaren som körde nästan nonstop.
– I dag plågade jag honom rätt mycket. Han fick gå på tandköttet, sa Basti Rasmussen.
Wickman Modigh känner sig fortfarande inte helt återställd från influensen som höll honom borta från spel ett tag. Det var andra krafter som plockades fram mot YIF.
– Det finns fortfarande grejor vi kan finslipa, men jag tror det är sådana här segrar vi behöver nu för att se att det handlar om att kämpa hela vägen, sa han.
Det var fler spelare som klev fram i Arenan inför 1675 åskådare. Hampus Jildenbäck var giftig både från sin kant och i kontringar. Felix Kasch klev fram och stänkte in tre mål i andra halvlek när Lugi höll på att tappa greppet.
Zoran Roganovic dominerade matchen framförallt under första halvan av första halvlek med mål från distans och snygga inspel till Jakob Wickman Modigh.
Som mest ledde Lugi med fem bollar, men Ystad vägrade att ge sig och matchen avgjordes inte förrän Jildenbäck kontrade in 27–24 med mindre än en och en halv minut kvar.
– Tycker de får göra lite för många slumpmål. Vi kunde ha stängt till lite mer bakåt, sa Wickman Modigh.
För målvakten Espen Christensen blev det en märklig match. Han ledde matchen i matchen mot målvaktskollegan Anders Persson med 8–2 i räddningar när han tvingades kliva av med sex minuter kvar till pausvilan.
– Det är en överansträngd sena i vänster fot som spökar, förklarade han.
Oscar Jensen tog över och gjorde det bra, men drygt tio minuter in i andra halvlek stod norrmannen där igen mellan stolparna.
– Så länge det bara gör ont och inte kan gå sönder så spelar jag. Men ibland gör det bara så fruktansvärt ont att jag måste vila.
– För att få bort det helt måste jag vila ordentligt, men det får jag göra efter säsongen.
Gå till toppen