Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Modigt beslut att satsa på ung Musovic

Max Wiman gillar FC Rosengårds målvaktsval.

Det sades att det var 334 åskådare på mötet mellan Rosengård och Linköping, men då var nog både vaktmästare, spelare och bollflickor inräknade.
Däremot inte världsresenären som just nu lägger en skugga över allt, inte minst förberedelserna inför Champions League, inom fotbollen på damsidan.
VM-bucklan är på turné till sommarens alla deltagarländer och i går var den alltså i Malmö och det är dess existens som styr fotbollen och minimerar tiden i klubblagen. Det är synd, men är ett svårlöst problem.
Rosengårdstränaren Markus Tilly har säkert rätt i att han kramade ur vad han kunde ur slitna landslagsspelare, men vi kan ändå bara bedöma det vi får se - och FCR bjöd på en 75 minuter lång gäspning, innan Marta väckte vårkänslorna med ett solomål som bara en artist kan göra.
Tongångarna har varit extremt optimistiska i Rosengård inför tungviktsmatcherna mot Wolfsburg och när Hasse Andersson i dagen efter "mello-yra" dessutom lovade "Guld och gröna skogar", ja, då låg förväntningarna på ett högre plan. Rosengård måste upp ett par klasser för att rubba Wolfsburg.
Att täta defensiven är en viktig del och här har Markus Tilly tagit ett modigt steg. Lite i det tysta har inte helt lyckade tyska målvaktsförvärvet Katrin Längert konkurrerats ut av blott 19-åriga Zecira Musovic.
Hon imponerade stort mot Linköping och är en mycket kraftfullare målvakt än Längert, men har bara en handfull A-lagsmatcher i handskarna.
Offensivt är det självklart att det är otroligt viktigt att Ramona Bachmann vinner kampen mot klockan.
För kan Rosengård hålla ihop defensiven, så har laget individualisterna framåt som kan avgöra.
Inte minst då Marta, en stor kraft inom fotbollen - dock inte så stor som FCR lyckades lura hela media-Sverige att tro i veckan. Marta är hetast på marknaden. I Brasilien. Inte i världen. Det gäller att läsa hela undersökningen, vd Klas Tjebbes...
Till sist. Nu tar jag upp namnkampen på allvar. Snälla Malmö kommun, låt folkets namn pryda Rosengårds hemmaarena. När även lagets engelska Anita Asante twittrar "Vi ses på Gamla ip", är det i sanning dags att begrava det högtravande och av få använda Malmö idrottsplats.
Gå till toppen