Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stor polisinsats efter Köpenhamnsdåd

Dansk polis har genomfört husrannsakningar på flera adresser i Köpenhamn, på jakt efter spår i utredningen av terrordåden den 14—15 februari.
"Vi letar efter ytterligare spår i ärendet men kan av hänsyn till utredningen just nu inte kommentera ärendet", skriver polisen i ett pressmeddelande.
Enligt dr.dk har polisen genomfört rannsakningar på totalt åtta adresser på bland annat Nørrebro och Amager.
Två personer dödades under attentaten, som utfördes av den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein. Först öppnade han eld mot ett möte där den svenske konstnären Lars Vilks deltog, där en deltagare dödades. Senare samma dag sköt El-Hussein ihjäl en man som stod vakt utanför en synagoga.
El-Hussein sköts till döds av polis när han skulle gripas.
Tre personer är sedan tidigare häktade misstänkta för att ha hjälpt El-Hussein i samband med dåden. En 18-årig man misstänks ha hjälpt honom att skaffa en skottsäker väst och minst en kniv. Två andra män, 19 och 22 år gamla, misstänks för att ha skaffat två handeldvapen till El-Hussein och de ska också ha hjälpt honom att hålla sig gömde efter dåden, skriver dr.dk.
Gå till toppen