Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett imperium mot avgrunden

Krim tillhör oss – imperiets återkomst. Bokförlaget Atlas.Första meningen: En blåsorkester hörs i bakgrunden när Vladimir Konstantinov från maktpartiet Enade Ryssland ger signal och den slutna lyftkranen börjar röra på sig.

PublishYear: 2015.
Den 16 mars 2014 införlivades det ukrainska Krim med Ryska federationen. Kalle Kniivilä har under det år som gått sedan dess rest runt på halvön, talat med tatarer, ukrainare och ryssar. Han skildrar miljöer av spirande förhoppningar som nu har dränkts i en doft – stank – från sovjettiden. Han tar med läsaren till den gamla huvudstaden i Krimkhanatet, Bachtjisaraj, till Krims huvudstad Simferopol, till flottbasen Sevastopol, till badorter och landsbygd. Han återkallar minnet av en svunnen tid, den sovjetiska, och ger en otäck bild av mentaliteter som överlevt från sovjettiden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen