Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

90 miljoner mindre än gatukontoret räknar med

250 miljoner kan gatukontoret glömma. Det blir bara 161 miljoner till cykelstaden, säger kommunalråd Milan Obradovic (S) som ansvarar för teknik och miljö i Malmö.

"Alla våra satsningar på cykel går helt i linje med Cykelprogram för Malmö stad" skrev du den 6 mars. Innebär det att budgeten fortfarande är 400 miljoner?
– Den är lite mindre nu. Men sen har vi gjort mer också, en hel del nyexploatering finns inte med i programmet. Det är mycket pengar som inte syns.
Vad innebär "lite mindre" budget?
– Vi har använt 61 miljoner och vi har 100 miljoner till. Det är viktigt att folk förstår att det är inte är så enkelt att om man lägger mindre pengar blir det sämre. När man får besparingar hittar man nya sätt att göra saker. Det kan bli positivt.
Du har tidigare sagt att vi måste jobba mer flexibelt och kreativt i cykelprogrammet. Vad menar du då?
– Vi ser vad man kan göra. I Malmö har vi 500 lokalgator som är 11 meter breda, kanske kan man smala av dem till 8 eller 9 meter och avgränsa med kantsten eller ritade linjer. Men det är viktigt att inte bolla med säkerheten.
Gå till toppen