Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Maskerat gäng överföll EU-migrant

En man som pratat på ett möte om migranternas situation i Malmö blev strax efteråt misshandlad av fyra maskerade män.

På lördagen arrangerade Feministiskt initiativ ett möte med flera politiska partier och EU-migranter.
Först bland EU-migranterna att yttra sig på mötet var den man som sedan blev nedslagen.
Mötet arrangerades i lokalen Tryckeriet på Rolfsgatan och pågick ungefär mellan klockan 10 och 12. Omkring fyra timmar senare var mannen i migranternas läger i Pildamsparken för att hämta en jacka.
– Fyra okända gärningsmän ska ha slagit och sparkat honom och tillgripit hans plånbok, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
De fyra männen var maskerade och en av dem var knivbeväpnad, enligt polisanmälan. Brottsrubriceringen är misshandel, grov stöld, skadegörelse och brott mot knivlagen.
Sydsvenskan pratade på kvällen med två personer som fanns hos mannen när han fick vård på sjukhuset efter att han blivit förd dit av polisen.
– De som överföll honom sa att det var för att han pratat med politikerna på mötet, säger en av kvinnorna, och som är med i nätverket Solidaritet med EU-migranter.
–  De har sagt på italienska blandat med engelska att han ska lämna Sverige. Nästa gång ska de döda honom annars. Han ska sluta prata med politiker om rättigheter.
Mannen var svårt tagen av vad som hänt.
– Han är i chock och är väldigt rädd. Alla som är i lägret är livrädda, många av dem har talat på mötet. De undrar om de här personerna kommer tillbaka. De skulle behöva polisbeskydd.
Det finns inga kända vittnen till misshandeln och polisen ville inte kommentera om det misstänks finnas något samband med mötet tidigare under dagen.
Gå till toppen