Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Vi har skapat bra förutsättningar inför kvalet"

Med tre omgångar kvar att spela säkrade Malmö FBC seriesegern i februari. I dag börjar kvalspelet till superligan med Fröjereds IF som motståndare.
– Det är all-in som gäller, säger Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.
Malmölaget gick obesegrade ur serien, som avslutades förrförra helgen, och har inför kvalet haft en lugn uppladdning.
– Vi har spelat final i Skånemästerskapen och i helgen var vissa av spelarna iväg på junior-SM. Så denna helg har varit ganska lugn för de äldre a-lagsspelarna.
En välförtjänt vila, menar tränaren.
– Vi har lättat upp det lite nu på slutet eftersom vi har tränat hårt hela säsongen, framförallt sedan vi blev klara för kval. Då körde vi jättehård träning.
Ni misslyckades med att ta er till superligan i kvalet förra säsongen. Vad ska ni göra för att lyckas i år?
– Det är helt annorlunda i år. Förra året var det en stor överraskning att vi ens blev etta i serien. Vi säkrade ju en kvalplats med tre omgångar kvar att spela, och vi vann serien i sista omgången. Så vi hade inte ens räknat med att vi skulle gå till kval. Det var en stor bonus att vi förlängde säsongen förra året.
– I år har målsättningen varit högre. Hela säsongen har träningsplaneringen byggt på att vi ska vara som bäst nu under kvalet. På pappret säkrade vi kvalplats egentligen i början av februari. Vi hade till och med haft råd att förlora sex eller sju matcher och ändå kunnat vinna serien.
Tillskillnad från förra säsongen var Malmö FBC:s mål i år glasklart: att gå till kval.
– Under säsongen växlade vi upp till att vi vill vinna serien. Vi har själva gett oss bra förutsättningar inför kvalet, säger Mikael Jeppsson.
Gå till toppen