Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eslöv nära jätteskräll mot Sävehof

Team Eslöv gjorde sin klart bästa match för säsongen, men Sävehof vann det första kvartsfinalmötet med 21–20 (13–12).

Tiomålsskytten Julia Bardis.Bild: Bildbyrån
Davids kamp mot Goliat. David i form av Eslöv som gav mästarlaget Sävehof en kamp ända fram till slutsignalen. Tyvärr för Eslöv var det Sävehof som kunde dra sig segrande ur striden med ett enda futtigt mål i form av 21–20.
Eslövs tränare Tomas Westerlund tog upp en applåd för sina spelare.
– Vår i särklass bästa match för säsongen. Synd att vi inte räckte ända fram. Vi hade varit värda en vinst idag.
Sävehofs imponerade segersvit fortsätter. Men Eslöv insats i den här matchen gav en fingervisning om att Sävehof måste bekänna färg i fortsättningen om det skall bli ett nytt SM-guld.
Eslövs första halvlek var av det imponerande slaget. Gediget försvarsspel och ett tempo i anfallsspelet som satte grillor i huvudet på Sävehof. Eslöv hade planens gigant i kvicksilvret Julia Bardis.
Det var Bardis som drog upp tempot i anfallsspelet som öppnade för luckor i Göteborgsförsvaret. Lägg därtill tio fullträffar av Julia Bardis som var förvånad över skörden.
– Blev det så många mål som tio? Inte så pjåkigt mot ett lag av Sävehofs kaliber.
Lägg därtill artt Eslövs målvakt Nathelie Wingemo växte ut till en jätte mellan stolparna i andra halvlek och klart överglänste Sävehofs landslagsmålvakt Filippa Idehn.
Slutminuterna blev spännande. Eslöv hämtade upp underläget 17–20 till 19–20 men närmare än så kom man inte.
Eslöv har all anledning att se fram mot nästa möte i Göteborg i kvartsfinalen. Eller som Tomas Westerlund lite försynt påpekade.
– En sådan här insats ger självförtroende. Förhoppningsvis kan vi bjuda Sävehof lika hårt motstånd i nästa drabbning.
Peder Jogstad
Gå till toppen